استارت آپ های خلاق
خلاقیت در استارت آپ، در حال حاضر حیات در اکوسیستم استارت آپی روز به روز دشوارتر می شود، چرا که مشتریان، رقبا، سازمان ها و جامعه در معرض تغییرات سریع، رو به رشد و گسترده ای هستند که بقاء و رقابت استارت آپ ها را بسیار پیچیده کرده است. امروزه خلاقیت و نوآوری در استارت آپ ها با هدف ایجاد تحولات اثرگذار در جامعه یک امر مهم و ضروری برای بقاء و رقابت آنها محسوب می شود. خلاقیت دربرگیرنده ادراک، الهام و ایده پردازی است و منظور از نوآوری، پیاده سازی خلاقیت به منظور تحقق و عینیت یافتن آن است.
به عبارت دیگر نوآوری، یعنی به کارگیری توانمندی ها، قابلیت ها و منابع برای تحقق یک فکر یا ایده خلاقانه. خلاقیت در استارت آپ ها باید در نهایت به نوآوری منتهی شود، چرا که در غیر این صورت تنها در قالب یک ایده خام و انتزاعی باقی خواهد ماند. خلاقیت و نوآوری در استارت آپ ها در مرحله نخست به خلاقیت کارآفرینان آنها گره خورده است. کارآفرینانی که با طراحی یک ایده خلاق به سمت خلق ارزش افزوده، مزیت های رقابتی و تصاحب بازار گام برمی دارند، اما آنچه در این مسیر به شکست و یا موفقیت آنها منجر می شود میزان قابلیت آنها در بروز خلاقیت نیست، بلکه میزان توانمندی آنها در تحقق خلاقیت و نوآوری است.
باید به این نکته توجه داشت که هر استارت آپی لزوماً خلاق و نوآور نیست، گرچه در اکثر تعاریف مربوط به استارت آپ و کارآفرینی خلاقیت نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، اما در واقعیت وضعیت خلاقیت و نوآوری در استارت آپ ها به گونه دیگری است. بسیاری از استارت آپ های امروزی حتی در مرحله ایده پردازی و طراحی محصول اولیه (MVP) خود نیز هیچگونه خلاقیتی به خرج نمی دهند. در موارد دیگری نیز استارت آپ ها کار خود را با ایده های خلاقانه و بدیع آغاز می کنند، اما در ادامه موفق به تولید محصولات و خدمات خلاقانه نمی شوند.
استارت آپ های خلاق به شیوه ای سیستماتیک قادرند به طور مداوم خلاق و نوآور باشند. استارت آپ های خلاق از ساختار و فرآیندهایی برخوردارند که بستر خلاقیت و نوآوری مستمر را فراهم می آورد. این استارت آپ ها تعاملات مستحکم و پایداری را با محیط بیرونی خود برقرار کرده و آنها را حفظ و تقویت می کنند. آنها از طریق این تعاملات قادرند نیازهای بازار را به سرعت و به شیوه ای کارآمد شناسایی کرده و تامین می کنند. به عبارت دیگر استارت آپ های خلاق با ایجاد پیوند میان خلاقیت خود و مشخصه های بازار می توانند نیازهای مشتریان را تبدیل به محصولات و خدمات نوآورانه کرده و بازار را به تسخیر خود درآورند.
استارت آپ ها زمانی می توانند به خلاقیت و نوآوری دست یابند که اعضایشان در بستر کار تیمی پیوسته از یکدیگر یاد بگیرند و ارزش افزوده تولید کنند. کاربست آموخته ها و استفاده از تجارب به ایده پردازی های خلاقانه، واقع بینانه و قابل تحقق می انجامد و احتمال شکست استارت آپ ها را به طور چشم گیری کاهش می دهد. فرآیند یاددهی و یادگیری در بستر کار تیمی سبب انتقال ایده ها شده و افراد را ترغیب می کند تا از زوایا و دیدگاه های متنوع و متفاوتی به حل مسائل بپردازند.
بقاء و موفقیت استارت آپ ها در کسب و کارهای امروزی تنها با خلاقیت و پشتکار بنیان گذاران آن محقق نمی شود، بلکه در بازار نامطمئن فعلی، استارت آپ ها نیازمند تیم های کارآمد و خلاق هستند. تیم سازی هدفمند، کار تیمی خلاق و رهبری موثر هسته اصلی پایداری استارت آپ ها را تشکیل می دهد. اغلب استارت آپ ها در زمان راه اندازی با جذب سرمایه اندک، استخدام محدود و استقرار تیم های کوچک فعالیت های خود را شروع می کنند، اما در ادامه اگر مسیر رشد و مقیاس پذیری کلان را به درستی طی کنند، به سرعت باید تیم خود را توسعه دهند.
© تمام حقوق این وب سایت متعلق به خانه های خلاق ایران است. ۱۴۰۰ | پیاده سازی : گروه طراحی رویال